Універсальний сорт гороху Грунді з тривалим плодоношенням
Грунді — сорт зеленого гороху, період вегетації якої складає 70 діб. Гібрид призначений для культивування у відкритому ґрунті.Формує довгі стручки, в кожному з яких зав'язується по 10 великих однорідних горошин темно-зеленого забарвлення. Зерна мають ніжний солодкий смак, довго не старіють, легко відокремлюються від стручка. Горох рекомендований для вживання у свіжому вигляді, консервування та переробки.
Особливості агротехніки
Горох відноситься до холодостійких культур, його насіння здатне проростати при температурі 1–2 °С, тому до посіву гороху у відкритий ґрунт можна приступати ранньою весною, як тільки встановиться відповідна погода.Горох доцільно висівати рядовим або стрічковим способом, попередньо встановивши уздовж рядів шпалеру або будь-яку іншу підходящу опору. Не рідко для подальшої вертикальної фіксації рослин горох висівають вздовж парканів та огорож. Догляд за даною бобовою культурою включає кілька обов'язкових агроприйомів, основний з яких — регулярний полив достатньою кількістю води. Не варто нехтувати поливом, оскільки дефіцит вологи може негативно позначатися на якості гороху. З цих же причин потрібно також систематично збирати врожай (кожні 3–4 дні).