Штутгартен Різен - універсальна, ріпчаста цибуля з високою врожайністю. З 1 кв.м. можна зібрати 5 кг цибулі. Термін зберігання врожаю - до 10 місяців. Цибулини великі, з білою м'якоттю і жовто-коричневими лусочками. Середня вага - 150 г, при вирощуванні на сприятливому ґрунті, вага досягає 240 г. Смак напівгострий. Сорт Штутгартен Різен хворобостійкий і невибагливий.
Посадка
Севки Штутгартен Різен можна садити як взимку, так і навесні. Висока врожайність досягається при посадці з середини березня до початку квітня. Висаджується у відкритий грунт. Якщо цибуля вирощується на перо, посаджену грядку накривають поліетиленовою плівкою. Грунт вибирається добре дренированная, з нейтральною кислотністю.
Вирощування
Місце для Штуттгартер Різена вибирається сонячне. Грунт попередньо удобрюють і перекопують. Для вирощування цибулі на перо - севки садять близько один до одного, для цибулі на зберігання - між севками дотримується інтервал 10 см, ширина між рядками 10 см. Севки садять в підготовлені борозенки на глибину 3-4 см.
Догляд
Поливається цибуля 1 раз на тиждень, рясність поливу залежить від погодних умов. Посаджені севки необхідно тричі підгодувати з інтервалом в 2-3 тижні. Цибкля стійка до хвороб і шкідників. У профілактичних цілях перед посадкою всі севки необхідно обробити дезінфікуючим розчином.