Цибуля–батун Вайті — сорт для використання в кулінарії
Цибуля–батун Вайті належить до середньостиглих сортів. Це холодостійка рослина, яка призначена для багаторазового зрізання листя. Рослина висотою 40 см, листя прямостояче, зеленого забарвлення, має легкий восковий наліт. У зелені міститься багато цукрів і сухих речовин. Листя соковите довгий час не втрачає господарську придатність. Вирощується Вайті для свіжого споживання: приготування салатів, закусок, інших страв.
Особливості вирощування
Висівати насіння цибулі можна кілька разів протягом весни з інтервалами. Висівати культуру потрібно на ділянці, де до цього не росли інші цибулинні, огірки, морква, буряк. Оскільки цибуля–батун — холодостійка культура, висівати насіння можна вже при мінімальній плюсовій температурі. Перед посівом грядки рекомендується удобрити органікою. Закладають насіння неглибоко (2 см), присипають землею і зволожують. Після того, як з'являться сходи, їх важливо прорідити. Культивувати цибулю–батун можна і на підвіконні, посіявши насіння в ємності з дренажем. Догляд включає боротьбу з бур'янами і регулярний полив з подальшим розпушуванням. Сухий ґрунт знижує врожайність цибулі, вона може утворювати стрілки.