Цибуля–батун Реді — ранній сорт культури для отримання смачної зелені
Цибуля–батун Реді відноситься до ранніх врожайних сортів, який вирощують, щоб отримати ранню смачну зелень. Культивується по всій території України однаково добре. Висотою 45 см, листя соковите, зелене, має напівгострий смак. Вживати можна тільки зелень або листя разом із цибулинами. Культивується для застосування у свіжому вигляді (додають до салатів, супів та інші страв). Також підходить для заморозки, щоб заповнювати взимку дефіцит вітамінів. Цибуля–батун має високу поживну цінність, незамінна в дієтичному харчуванні.
Особливості вирощування
Висівати насіння можна на розсаду або відразу у відкритий ґрунт. Використовувати розсадний метод краще — так рослини менше хворіють. Висаджують розсаду, коли загроза повторних заморозків мине. Підібрати ділянку для рослин краще з нейтральним або слабкокислим ґрунтом, поживним і вологим. Поливати рослини потрібно регулярно і рясно, щоб ґрунт зволожити на глибину 0,2 м. Якщо літо дощове, поливи можна скоротити. В якості підгодівлі можна використовувати органіку, наприклад, пташиний послід. Однак вносити добрива потрібно акуратно, оскільки рослина може накопичувати нітрати.