Сорт зеленого ранньостиглого салату «Лолло Біонда» - прекрасний варіант для вживання в свіжому вигляді. Ніжний смак з горіховими нотками, а також багатий на вітаміни і мінерали склад є «козирями» продукту, з якого виходять дивовижні закуски і гарніри. У нього пишне листя, а врожайність 1 м² досягає 3 кг.
Посадка
Салат «Лолло Біонда» вирощується і на відкритому, і на закритому грунті при оптимальній температурі повітря + 18-20ºС (з березня по серпень). Насіння можна висівати безпосередньо в грунт або через розсаду. В останньому випадку терміни дозрівання скорочуються приблизно на 2 тижні. Важливо врахувати, що культура «любить» сонячне світло, тому тінь - не бажана. Також не рекомендується допускати сгущенність. Норма висіву становить 0,2-0,3 г на м², глибина - до 2 см, відстань - 20 см.
Вирощування
При помірному поливі і регулярному розпушуванні вегетаційний період становить 40-50 днів. У фазі утворення 2-3 справжніх листків необхідно провести проріджування. Зазвичай збір врожаю відбувається з квітня по вересень, в залежності від термінів посівів. Середня вага головки складає близько 200 г.
Догляд
Даний сорт має стійкість до стрілкування і багатьом хворобам. Для того, щоб отримати якісний і багатий урожай, культурі потрібен регулярний полив, прополка, розпушування та підживлення. В якості добрива рекомендується використовувати трав'яні настої.