Сорт кочаних салатів «Айсберг», зовні схожий на білокачанну капусту, має хрусткі листя світло-зеленого кольору з ніжним смаком. Значний за розміром зрілий продукт масою до 500 г багатий на фолієву кислоту, вітаміни і мінерали. Його якості звели салат в ранг найбільш затребуваних по всьому світу.
Посадка
Для посадки можна використовувати відкритий грунт, а також парник. Цей сорт вирощується і з використанням розсади, попередньо засіяної в торф'яні горщики, і без підготовки, - відразу в грунт. Його можна вирощувати і в домашніх умовах у себе на підвіконні. Відзначимо, що салат не переносить кислого грунту.
Рослина відноситься до категорії теплолюбних, тому при заморозках або низьких температурах (0-15 °C) його зростання зупиняється. Для вирощування повітря повинно мати стабільну температуру - не нижче + 18 ° C.
Вирощування
Так як салат «Айсберг» відрізняється невибагливістю, досить дотримуватися простих правил регулярного поливу (так, щоб вода не потрапляла на самі листя), проробляти розпушування грунту для насичення кореневої системи киснем і вчасно ліквідувати бур'яни. Вегетаційний період становить 70-75 днів.
Догляд
Перегній і комплексні мінеральні добрива - ось головний рецепт якісного і здорового врожаю салату «Айсберг». Азотні добрива слід вносити акуратно, так як рослина відноситься до нітратонакопітелям.