Сорт-новинка спаржевої квасолі Крокет для свіжого ринку і переробки
Крокет — середньоранній сорт стручкової квасолі від компанії Clause (Франція). Період вегетації рослин триває 75–80 діб. Сорт призначений для вирощування у відкритому ґрунті. Характеризується високою продуктивністю і хорошою стійкістю до захворювань. Врожайність квасолі — 12–15 т/га. Крокет формує вертикально стоячу рослину зі стручками довжиною 14–15 см. Плоди прямі, однорідні, рівномірного темно-зеленого забарвлення. Квасоля призначена для домашньої кулінарії, переробки та реалізації на свіжому ринку.
Технологія вирощування
Насіння квасолі слід висівати у відкритий ґрунт у другій половині травня, коли земля прогріється до 12 °С. Активний розвиток рослини починається при температурі повітря 20–25 °С. Квасолю необхідно висівати в борозни, глибиною до 5 см. Відстань між рядами повинна бути не менше 40 см, між насінням в ряду — не менше 10 см. Догляд за рослинами не вимагає особливих турбот. Головна умова для отримання якісного врожаю — полив достатньою кількістю води. Зрошувальні заходи краще проводити у вечірній час, поливаючи рослини під корінь. Також на ділянці з квасолею потрібно регулярно видаляти бур'яни і розпушувати ґрунт, поки рослини не досягнуть у висоту мінімум 10 см. Після цього посадки можна замульчувати скошеною травою або соломою