Овочевий сорт квасолі Файза для відкритого ґрунту
Квасоля спаржева Файза бренду Rijk Zwaan — це середньоранній сорт спаржевої кучерявої квасолі, яку вирощують у відкритому й закритому ґрунті. Стручки сорту однорідні, плоскі, темно–зеленого кольору, довжиною 22–25 см. Плоди м'ясисті, без волокон, після збирання врожаю добре зберігаються. Квасолю вирощують для свіжого ринку, консервування, заморожування і переробки. Сорт Файза рівномірно закладає урожай, легко збирається, добре переносить стресові ситуації. Насіння квасолі швидко і дружно сходить. Цей сорт толерантний до вірусу мозаїки квасолі. Особливість квасолі Файза в тому, що вона проста у приготуванні за рахунок відсутності грубих волокон. Ще одна перевага сорту — насичений смак, за що він так подобається споживачам.
Вирощування квасолі
Висівати насіння квасолі у відкритому ґрунті варто, коли пройдуть поворотні заморозки. Активно зростає спаржева квасоля при 20–25 °С. Перед посівом у ґрунт рекомендується внести калій. Потім зробіть борозенку глибиною 5 см, полийте, а коли вода вбереться, розкладіть насіння на відстані близько 10 см. Між рядами залиште відстань 40 см. Оскільки Файза — кучерявий сорт квасолі, встановіть для неї опору. Коли паросток пустить стрілку, рослини потрібно буде до цієї опори підв'язати. Догляд за квасолею спаржевою досить простий. Важливий для неї постійний полив, оскільки при нестачі вологи рослина розвивається повільно, а плоди деформуються. Полив проводити потрібно ввечері під корінь. Важливо регулярно полоти грядки з квасолею, рихлити ґрунт після поливу, поки сіянці не виростуть хоча б до 10 см. Для спрощення догляду за рослинами їх рекомендується замульчувати. Коли рослина буде заввишки 2–2,5 м, потрібно провести прищіпку паростку. Так рослини будуть активніше плодоносити. Кращими сусідами квасолі будуть огірки, гарбуз, баклажани.