Високоврожайний сорт гороху Лея з дружним дозріванням бобів
Лея — ранньостиглий сорт гороху, період вегетації якого складає 50–60 діб. Сорт характеризується високою врожайністю та дружним дозріванням бобів. Має хорошу стійкість до багатьох захворювань. Підходить для культивування у різних агрозонах України. Горох Лея формує рослину висотою 65–70 см. Боби великі, прямі з тупою верхівкою, досягають в довжину 7–8 см. У кожному стручку зав'язується по 6–8 вирівняних горошин світло-зеленого забарвлення. Горошок володіє ніжною консистенцією і солодким смаком. Рекомендований для вживання у свіжому вигляді, відмінно підходить для заморозки та консервування.
Технологія вирощування
Горох Лея не вимогливий до ґрунту — може добре рости і давати високі врожаї як на суглинках, так й на супісках. Дана культура відноситься до холодостійких і здатна витримувати короткочасні заморозки до -4 ... -5 ° С. Насіння гороху починає проростати при температурі 1–2 ° С, тому до посіву можна приступати в найбільш ранні терміни, як тільки зійде сніг і ґрунт буде готовий. Оптимальна схема посіву горошку — рядовим способом, в 1–2 ряди. Відстань між рядами повинна бути в межах 15–20 см, між насінням в посадкових борозенках — 5–12 см. Рекомендована глибина загортання насіння — 2–3 см на важких ґрунтах і не менше 6 см — на легких. Норма висіву — 20–25 г/м². Після появи сходів догляд за горохом включає часті систематичні поливи та своєчасний збір врожаю — через кожні 3–4 дні. Найкраще збирати лопатки в ранкові години.