Ранньостиглий лущильний сорт гороху з вегетаційним періодом від 45 до 60 днів. Відрізняється стійкістю до вилягання і популярних видів захворювань. Зрілий горошок характеризується м'ясистими і соковитими плодами з ніжним смаком. «Альфа» прекрасно підходить для консервування та заморозки. Підвищений вміст білка, вітаміну С, вуглеводів та інших мінеральних речовин, а також висока калорійність - головні переваги.
Посадка
Вибір термінів для посіву залежить від специфіки регіону. Горошок холодостійкий, тому його можна засівати ранньою весною при температурі від + 2 ° C до + 5 ° C.
Висадка на відкритому грунті відбувається на глибині від 4 до 7 см в мокру землю, після чого насіння утрамбовують. Щоб отримати швидкі сходи, насіння замочують у воді або попередньо пророщують.
Вирощування
Для гарного врожаю необхідно проводити регулярне зрошення (особливо в період цвітіння), своєчасний полив, прополку і підгодівлю. Можна обійтися без опор. Технічна зрілість настає через 55 днів, при цьому плоди мають темно-зелений колір. Урожайність становить 0,4-0,6 кг / м².
Догляд
Перед посівом в осінній період рекомендується внести компост, перегній і фосфорно-калійні добрива. Азотні добрива необхідно вносити, якщо грунт глинистий і неродючий.
Горошок «Альфа» стійкий до багатьох популярних захворювань, таких як аскохітоз і фузаріоз, тому можна обійтися без обприскування.