Вест — сорт середньостиглого гарбуза для кулінарії
Гарбуз Вест відноситься до середньостиглих сортів і має високу врожайність. Плоди вагою в середньому 15 кг (можуть бути більшими і меншими), округлі і щільні. У гарбузі високий вміст сухих речовин. Усередині м'якоть помаранчевого кольору, соковита. Плоди містять всередині насіннєву камеру, не розтріскуються при перевезенні. Вест стійкий до багатьох грибкових хвороб, легко переносить перепади температур та інші несприятливі погодні умови. Вирощується Вест для використання в кулінарії і для переробки.
Як вирощувати
Висівають насіння гарбуза у відкритий ґрунт, коли він прогріється до 10 ⁰С, оскільки при низьких температурах насіння може загнити. Відстань між лунками для посіву має бути близько 60 см. При посіві в лунки можна внести органіку. Полив рослин проводять теплою водою під час цвітіння і формування зав'язей. Коли плоди дозрівають, полив обмежують. Використовувати холодну воду для поливу небажано. Вносити добрива рекомендується, коли на рослині сформується 3–5 листків, а потім на початку формування батогів. В цілому, рослина не вибаглива, якщо забезпечити правильний догляд, можна зібрати великі плоди товарного виду для приготування смачних страв із гарбуза.