Матільда f1 — високоврожайний гібрид гарбуза для зберігання і переробки
Гібрид відноситься до середньоранніх — його термін дозрівання становить 105–110 днів. Гібрид пластичний, формує стабільний високий урожай навіть у несприятливих кліматичних умовах і при застосуванні різних технологій. Рослина сильна, дає великі плоди грушоподібної форми. Плоди гірчично–жовтого кольору, вагою 5–6 кг. Усередині м'якоть оранжевого забарвлення, з невеликою насіннєвою камерою. Вирощується Матільда f1 для ринку свіжої продукції та переробки. Плоди чудово зберігаються.
Агротехніка гарбуза
Насіння гарбуза, щоб воно якомога швидше зійшло, висівають, коли ґрунтова температура має показники 10–15 °С. Оптимальна температура в період цвітіння і зав'язування плодів — 18–22 °С. Це досить жаростійка культура, яка любить добре освітлені ділянки. Догляд за рослинами повинен включати регулярний полив, оскільки культура досить вологолюбна. При цьому не можна допускати застою води. На початку росту гарбуз потребує азотних підгодівель, в період цвітіння і формування плодів — фосфорних і азотних, а під кінець вегетації — фосфорних і калійних. З початку появи сходів до початку змикання рядів ґрунт потрібно регулярно розпушувати і видаляти бур'яни.