Гібрид-новинка дині Рікура F1 з високоякісними плодами для тривалого зберігання
Рікура F1 — новий середньостиглий гібрид типу Пієл де Сапо від голландських селекціонерів. Вегетаційний період рослин складає 75–85 діб. Гібрид призначений для культивування у відкритому ґрунті. Характеризується стійкістю до борошнистої роси і фузаріозного в'янення. Найкращі результати з максимальною врожайністю демонструє при вирощуванні на підщепі, оскільки так рослина легше переносить стресові умови вирощування і рідше вражається грибними захворюваннями. Диня Рікура F1 формує компактну середньорослу рослину з гарно розвиненим листовим апаратом. Листя темно-зеленого забарвлення, добре прикриває плоди від попадання прямих сонячних променів.
Характеристика плодів
Плоди овальної форми, однорідні, масою 1,8–2,2 кг. Відрізняються невеликою насіннєвою камерою. Шкірка тверда, зморшкувата, зелено-коричневого забарвлення, при дозріванні проявляється характерна сітка. М'якоть біла, ароматна, з чудовими смаковими якостями і підвищеним вмістом цукру (14–16%). Плоди рекомендовані для вживання у свіжому вигляді, приготування фруктових нарізок, консервування та інших видів переробки. Ідеально підходять для реалізації на свіжому ринку. Дині стійкі до розтріскування, мають гарну транспортабельність і можуть зберігатися до 6 місяців без втрати товарних та смакових якостей. Гібрид Рікура F1 цінується за можливість вирощування в пролонгованому обороті й тривалу реалізацію на ринку свіжих овочів.
Особливості вирощування
Даний гібрид дині підходить для вирощування як в розстил, так і на шпалері. Рекомендована щільність загущення посадок — 6–10 тис. рослин на 1 га. При ранній висадці рослин слід використовувати тимчасове плівкове укриття.