Великоплідний гібрид дині Кетрін F1 з неперевершеними смаковими якостями плодів
Кетрін F1 — середньоранній гібрид дині типу Ананас виробництва компанії Rijk Zwaan. Період вегетації рослин складає 60–70 діб з моменту висадки розсади на постійне місце зростання. Гібрид призначений для культивування у відкритому ґрунті. Характеризується підвищеною стійкістю до посухи. Демонструє хороші результати навіть при обробленні на засолених ґрунтах. Диня Кетрін F1 формує міцну рослину з добре облиственими стеблами і потужною кореневою системою. Плоди округлої форми, масою 3–5 кг, з невеликою насіннєвою камерою. Шкірка жовто-оранжевого забарвлення, покрита характерною густою сіткою. М'якоть світло-кремова, ніжна та соковита, має насичений аромат і прекрасні смакові якості за рахунок високого вмісту цукру (13–14%). Плоди рекомендовані для вживання у свіжому вигляді та для переробки. Врожайність гібрида Кетрін F1 — 60 т/га.
Особливості агротехніки
Даний гібрид дині можна вирощувати як розсадним способом, так і прямим посівом насіння відразу в ґрунт. При ранніх термінах вирощування посіви слід укрити агроволокном або спанбондом з відповідною щільністю. Якщо планується культивування дині у відкритому ґрунті без застосування тимчасових укриттів, висаджувати розсаду на ділянку потрібно не раніше 20–25 травня, після того як мине загроза поворотних заморозків. Рекомендована щільність загущення — 6–8 тис. рослин на 1 га. Догляд за динею полягає в розпушуванні ґрунту, видаленні бур'янів (особливо на ранніх етапах вегетації рослин) і регулярних поливах, оскільки при дефіциті вологи в ґрунті врожайність гібрида знижується. Прибирати врожай потрібно в міру дозрівання плодів, коли вони набудуть характерного жовто-оранжевого забарвлення.