Середньостиглий сорт часнику «Любаша» - гордість українських селекціонерів. Культура відмінно переносить низькі і високі температури, демонструє стійкість до захворювань і лежкості. Стиглий часник має багатий на корисні компоненти складу, що робить його незамінним продуктом в домашньому вжитку і для продажу в комерційних цілях.
Посадка
Під посадку можуть використовуватися і плівкові теплиці, і відкритий грунт. Оптимальний варіант - добре освітлені території, без тіні і протягів. Після посіву збір врожаю відбувається через 100-110 днів.
Вирощування
Помірний і регулярний полив, а також прополка грунту - головні секрети отримання здорового і високого врожаю. Так з одного гектара можна зібрати до 18 тонн продукту товарної якості. Висота рослин зі стрілою досягає 1,5 м, кількість зубчиків в цибулині - від 4 до 5, середня вага зубчики - 15-20 г. Зубці білого кольору з синіми прожилками мають округло-плоску форму.
Догляд
Крім стійкості культури з екстремально низьких і високих температур, часник не хворіє шєєчною гниллю та фузаріозом. Однак рослина пред'являє високі вимоги до рівня поживних речовин в грунті. Тому грунт повинен бути багатим гумусом, азотом, фосфором, калієм і мікроелементами. В якості органічних добрив використовують свіжий гній великої рогатої худоби, а також кінський гній.