Ранньостиглий сорт часнику. Виростає з повітряних насіннь після першого року вегетації. Маса головки - 50-60 г. В кожній головці міститься 5-6 великих білих зубчиків. Володіє класичним гострим смаком. Відрізняється високими показниками лежкости - може зберігатися до 10 місяців без втрати якості.
Посадка
Перед посадкою не вимагає розлущівання. Висадка у відкритий грунт проводиться з останньої декади вересня до першої декади листопада, за 3-4 тижні до початку стійких заморозків. За цей час зубки укореняться, але не проростуть, занурившись в період спокою. Зубки розміщують денцем вниз або набік в розпушену землю на глибину до 6-8 см на відстані 5-8 см один від одного.
Вирощування
Перша зелень пробивається в березні-квітні. Термін дозрівання з моменту появи паростків - близько 85-100 днів. Збір врожаю припадає на червень-липень.
Догляд
Рослина стійка до хвороб, оздоровлена від шкідників, легко вкорінюється і зимує. Погано росте в підвищеної вологості і при нестачі світла. Після посадки грядку потрібно полити і замульчувати органікою шаром в 3-4 см. Це можуть бути торф, перегній, солома або тирса. Після появи паростків потрібно підгодувати саджанці аміачною селітрою. У червні при дозріванні цибулин потрібна підгодівля калієм, фосфором або суперфосфатом. Необхідне розпушування грунту на глибину до 3 см. У посушливий час поливати рослини потрібно раз в 5-6 днів.