Високоврожайний гібрид столового буряка Боро F1 з якісними коренеплодами для тривалого зберігання
Боро F1 — середньостиглий гібрид буряка столового виробництва компанії Bejo Zaden (Нідерланди). Вегетаційний період рослин складає 110–115 діб. Гібрид характеризується високою врожайністю. Має хорошу стійкість до стрілкування, різких перепадів температури і таких захворювань, як церкоспороз та альтернаріоз. Буряк Боро F1 формує рослину з середньою вертикальною розеткою листя. Коренеплоди округлої форми, вирівняні, гладкі, з темно-червоною шкіркою і м'якоттю без кілець. Шкірка дуже тонка, легко знімається як в сирому вигляді, так і після термічної обробки. М'якоть соковита й солодка, містить високу кількість цукрів. Буряк має привабливий товарний вигляд, призначений для переробки і тривалого зберігання. Підходить для реалізації як окремих коренеплодів, так й пучкової продукції. Врожайність гібрида Боро F1 — 60–80 т/га.
Технологія вирощування
Даний гібрид можна культивувати в різних агрозонах України з можливістю механічного прибирання врожаю. Під буряк рекомендується відводити добре освітлені ділянки з родючим ґрунтом із нейтральною або слаболужною (рН 6,0–7,5) реакцією ґрунтового розчину. Кислі та важкі ґрунти для вирощування буряка не придатні. Кращими попередниками для цієї культури вважаються картопля, цибуля, огірки й капуста. Насіння висівають у відкритий ґрунт з III декади квітня і до кінця червня рядовим способом, за схемою 30х8–12 см. Оптимальна глибина загортання насіння — 1,0–1,5 см. Після появи сходів необхідно провести проріджування, починаючи з фази 1-го справжнього листка, поступово збільшуючи відстань між рослинами, до початку фази формування коренеплоду. Подальший догляд за рослинами включає видалення бур'янів, розпушування ґрунту і поливи.