Мікрогрін має хрусткий солодкуватий смак, схожий на насіння соняшника. Містить багато фолієвої кислоти, тому рекомендований вагітним та жінкам, які планують вагітність. Приводить у норму роботу щитовидної залози, серцево-судинної системи. Соняшник багатий на вітаміни групи В, вітамін С, каротин, рутин, мікроелементи. Має загальнозміцнюючу дію, покращує травлення, сон і самопочуття, знижує артеріальний тиск.
Використання: додають у салати, супи та соуси, подають до м'ясних і рибних страв, гарнірів і бутербродів.
Вирощування: посійте насіння на лляний килимок або серветку, добре полийте та накрийте прозорою кришечкою або плівкою. Не забувайте кожен день поливати або оприскувати.
Через 7-14 днів збирайте врожай.